Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι ξεκίνησε να λειτουργεί η πλατφόρμα εκπαίδευσης iSupport για την άνοια στην ελληνική γλώσσα.

Η πλατφόρμα αρχικά δημιουργήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 2019 και έχει ήδη προσαρμοστεί  στη Βραζιλία, Πορτογαλία, Αυστραλία, Κίνα, Ολλανδία και συνεχίζει και σε άλλες χώρες.  Η Εταιρεία Νόσου Alzheimer Αθηνών  ανέλαβε την προσαρμογή της στο ελληνικό πλαίσιο με τη συμμετοχή ειδικών στην άνοια αλλά και μεγάλης ομάδας φροντιστών.

Η χρήση και εγγραφή της πλατφόρμας είναι απλή και χωρίς  κανένα κόστος.

Για να εγγραφείτε επιλέξετε εδώ.

Περιλαμβάνει πέντε ενότητες και σε κάθε ενότητα μπορείτε να βρείτε διαφορετικά μαθήματα:

 (1) εισαγωγή στην άνοια.Αποτελεί μια εισαγωγή στην άνοια, που περιλαμβάνει τι συμβαίνει στα άτομα με άνοια και τι να κάνετε αν πιστεύετε ότι κάποιο μέλος της οικογένειάς σας ή άτομο από το φιλικό σας περιβάλλον έχει άνοια.

(2) ο ρόλος του φροντιστή.Εστιάζει στη βελτίωση της επικοινωνίας, στην κοινή λήψη αποφάσεων και στη συμμετοχή και άλλων ατόμων στη φροντίδα του ατόμου με άνοια.

(3) Πώς να φροντίζετε τον εαυτό σας.Έχει σκοπό να μειώσει το στρες του φροντιστή μέσα από την εύρεση χρόνου για ευχάριστες δραστηριότητες και αλλαγές στον τρόπο σκέψης.

(4) παροχή καθημερινής φροντίδας.Εστιάζει στη διατροφή και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δημιουργία ευχάριστων ωρών γευμάτων, την πρόληψη προβλημάτων υγείας, τη χρήση τουαλέτας, τη φροντίδα της ακράτειας και την προσωπική υγιεινή. 

(5) αντιμετώπιση διαταραχών συμπεριφοράς.Αποτελεί μια εισαγωγή στις συνήθεις διαταραχές συμπεριφοράς των ατόμων με άνοια. οι οποίες μπορεί να προκαλούν αναστάτωση και στενοχώρια τόσο στο άτομο με άνοια, όσο και σε εσάς ως φροντιστή. Αυτά τα συμπτώματα περιλαμβάνουν απώλεια μνήμης, επιθετικότητα, κατάθλιψη και άγχος, δυσκολία στην ομιλία, ψευδαισθήσεις και παραισθήσεις, επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά, περιπλάνηση, αποπροσανατολισμό, όπως και κακή ή μειωμένη κρίση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *